Wethouder Gerard Mostert heeft vorige week met kinderen uit ’t Duyfrak het nieuwe basketbalpleintje bij de Burgemeester Mullerstraat ingewijd. Onder leiding van Karin Kuijt, international en spelend bij Grasshoppers, kregen de aanwezige kinderen een basketbal-clinic, en liet ook wethouder Gerard Mostert zien best een goed balgevoel te hebben.

Het kleurrijke pleintje heeft een schildering van Hugo van der Plas. De beschildering van het pleintje waarin de kleuren rood en geel van Valkenburg terugkomen, het opschrift 3×3 en een valk met basketbal te zien zijn, heeft de gemeente als onderdeel van de formele oplevering van de wijk laten uitvoeren.

Wethouder Gerard Mostert: ‘Zeker bij een kinderrijke wijk als ’t Duyfrak is het goed om de speelruimtes aantrekkelijk in te richten. Mooi om te zien dat dit zo’n gezellige en goed gebruikte speelplek is geworden die kinderen ook echt aanzet tot bewegen.’