Defensie waarschuwt voor geluidsoverlast bij een grote militaire oefening. Duizend militairen uit Nederland, Duitsland, Polen en de VS trainen de komende drie weken met 37 helikopters en munitie op verschillende locaties in Nederland. Op woensdag 16 november is er op vliegkamp Valkenburg een grote oefening van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de oefening ‘Falcon Autumn’ zijn er Apache-gevechtshelikopters, Cougar-transporthelikopters en Chinook-transporthelikopters te zien. De Amerikanen komen onder meer met Black Hawks, terwijl de Polen hun MI-8 en MI-17-transporthelikopters hebben overgevlogen.

Met de oefening houden de militairen de komende weken realistisch en op grote schaal hun vaardigheden op peil. De grondtroepen maken tijdens de complexe missies onder meer gebruik van oefenmunitie en rookgranaten.

Hoewel de oefening Falcon Autumn deels in de publieke ruimte plaatsvindt, is het niet mogelijk de oefening te bezoeken. Wel is via de social mediakanalen van 11 Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikopter Commando regelmatig informatie te vinden over de oefening.