Katwijkers kunnen de schaatsen alvast slijpen. Van 9 december tot en met 7 januari is er een overdekte schaatsbaan op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. Naast een schaatsbaan komen er ook kerststalletjes, een grote kerstboom en eet- en drinktentjes.

De schaatsbaan is een initiatief van een aantal ondernemers samen met Oranjevereniging Katwijk aan Zee, stichting Bruisende Events en het Noordzee Zomerfestival. De groep is samengesmolten tot de organisatie Katwijk On Ice.

Dat initiatief is al eerder voorbijgekomen in Katwijk. De wens voor een ijsbaan in de winter bestaat al langer, maar kwam nog niet van de grond. De zoektocht naar een geschikte locatie bleek lastig en ook financieel bleek het lastig.

De organisatie heeft ook nog vergunning op zak. Maar er is genoeg vertrouwen dat die vergunning er wel gaat komen. ‘Ondanks de lopende procedures heeft Katwijk On Ice nu groen licht gekregen en is de voorbereiding gestart’, meldt Katwijk On Ice.

Glice
Er komt op het Andreasplein een overdekte ijsbaan van kunststof met een oppervlak van 400 vierkante meter. Deze nieuwe Zwitserse technologie met de naam Glice heeft de eigenschappen van echt ijs maar is het niet. De ijsbaan is klimaatneutraal en recyclebaar. Grote IJshockeyteams trainen wereldwijd op deze ijsbanen en een aantal Zwitserse en Duitse steden gebruikten afgelopen jaren Glice voor hun kerstmarkten. Voor Nederland heeft Katwijk de primeur met dit synthetisch ijs dat geen energie verbruikt maar wel ijspret geeft.

Voor iedereen
De toegang tot de Katwijk On Ice is gratis, voor het schaatsen geldt een entreeprijs. In de tent van 25 x 35 meter is, naast de ijsbaan, plaats voor horeca en schaatsverhuur. Ook kunnen bezoekers met een warm- of koud drankje en hapje genieten van winter wonderland in Katwijk.

De opbrengst van het initiatief gaat naar Kika. De organisatie is daarom op zoek naar vrijwilligers en sponsors. De organisatie zal sponsorpakketten ontwikkelen voor die bedrijven die Katwijk On Ice en daarmee de goede doelen willen steunen.

Kijk voor de actuele informatie op www.katwijkonice.nl en op de facebookpagina van het evenement. Sponsors en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@katwijk0nice.nl