Olga Commandeur wil vrijdag 16 september alle Katwijkers in beweging brengen. De sportfanaat van Nederland in Beweging geeft op Quick Boys een workshop. Commandeur trapt daarmee de Nationale sportweek af met het Welzijnskwartier.

Het Welzijnskwartier organiseert vrijdag 16 september de Fit- en Vitaaldag voor ouderen. Senioren kunnen deze dag kennis maken met het beweegaanbod voor ouderen in de gemeente. Al het aanbod is aanwezig; valpreventie, de Vitality Club, stoelyoga, fit en vitaaltesten, wandelvoetbal, wandelbasketbal, het beweegidee, Fietsmaatjes Katwijk en nog veel meer. Dit zijn allemaal beweeginitiatieven in Katwijk. Daarnaast is er een volledig aanbod vanuit alle verenigingen met betrekking tot het beweegaanbod voor ouderen.

Naast Olga Commandeur is ook Marjolein Kuijt van de training Valpreventie, David van Bodegom van de Leyden Academy en de beweegmakelaars van Welzijnskwartier aanwezig. Zij geven meer informatie kunnen geven over het menselijk lichaam. Daarnaast inspireren zij het publiek om extra fit en vitaal te worden en te blijven.

De dag wordt om 9.30 uur geopend.