Een groep wijkbewoners heeft afgelopen zaterdag flink wat werk verzet in de Molenwijk. Op de plek van het voormalige wijkgebouw aan de Fresiastraat zijn een glijbaan, speelberg, speelblokken en jeu de boulesbaan verschenen.

De vrijwilligers stroopten om 07.30 de mouwen op en gingen aan de slag. De nieuwe speel- en ontmoetingsplek is hard nodig in de wijk. In de wijk zijn de afgelopen jaren een aantal sociale voorzieningen, zoals het wijkgebouw, een bibliotheek en school verdwenen.

De gemeente besloot daarom om met het Welzijnskwartier en bewoners op zoek te gaan naar een nieuwe voorziening voor de Molenwijk. Daarvoor stelt de gemeente het terrein van De Wiek beschikbaar voor drie jaar.

Nieuwe ontmoetingsplek met speelelementen voor jong en oud in Molenwijk

De eerste aanzet is afgelopen zaterdag gemaakt, maar de plek is nog niet af. De kinderen uit de buurt maakt dat overigens niets uit. Zij maken al gretig gebruik van de speelelementen.

De vrijwilligers en buurtbewoners gaan zaterdag weer aan het werk. De groep hoopt dat er nog meer mensen willen aansluiten om te helpen, want om 12.30 uur wordt het terrein officieel geopend. De werkzaamheden starten om 09.00 uur. Iedereen is welkom.