Partnercontent – Wie wegdroomt en op internet naar een Zuid-Europese vakantie zoekt, komt de mooiste foto’s tegen. Steeds vaker is hierop een tuinpaviljoen te zien, een soort tent-overkapping die voor een sfeervolle schaduwplek zorgt. Eronder is een zitplek waar allerhande lekkernijen geserveerd worden. Het straalt één en al rijkdom en grandeur uit, maar deze paviljoens zijn zeer betaalbaar. Bovendien zijn ze multifunctioneel, lees daarover hieronder meer.

Geschikt voor stijlvolle tuinfeesten

Even zoeken op de termen ‘tuinpaviljoen kopen feestje‘ zorgt bij menigeen voor herkenning en associaties met luxe vakanties. De prijzen die specialist op dit gebied Heuts hieraan geeft, zijn echter zeer scherp. Zo wordt een tuinfeest een stijlvol evenement, waarbij het tuinpaviljoen als een soort magneet werkt.

Plek om te ontspannen

Het ontwerp van deze tuinpaviljoens geeft dus een Zuid-Europese twist aan een feestje, maar is het hele jaar door een sierlijke blikvanger in je tuin. Eten, drinken, werken of ontspannen, het kan allemaal op deze weldadige plek. De materialen combineren mooi met het vele groen in de tuin, en naast Zuid-Europees heeft zo’n paviljoen ook wel wat weg van Victoriaanse tijden. Hoe het ook zij, de tuin wordt er alleen maar mooier door, en buiten vertoeven aantrekkelijker.

Nacht doorbrengen in de buitenlucht

Bij diverse modellen is het mogelijk om de zijkanten af te sluiten, zodat je vrij van insecten een heerlijk tukje in de buitenlucht kunt doen. Sommigen brengen er tijdens hete zomers zelfs de nacht door. Genieten van de stilte van de nacht en wakker worden met fluitende vogels of de geluiden van de ontwakende stad, het is een fijne ervaring.

Goedkope variant op de terrasoverkapping

Zo’n tuinpaviljoen is een zeer betaalbaar alternatief voor de terrasoverkapping die zo populair is. En een tuinpaviljoen is flexibeler, omdat het geheel makkelijk te demonteren en dus verplaatsbaar is. Wil je op een gegeven moment je tuin herinrichten, dan is het een kwestie van uit elkaar halen en opnieuw opzetten.

Diverse modellen

Hou je van klassiek of Victoriaans, of juist van simpel en modern, op de al genoemde website van Heuts zijn diverse modellen verkrijgbaar, in allerlei stijlen. In een handomdraai staan ze in je tuin en kun je gaan nadenken over de invulling van de nieuwe schaduwplek. Ook hiervoor biedt allround woonwarenhuis Heuts veel inspiratie. Denk aan vuurkorven, lounge- en/of tuinsets en nog veel meer. Zo maak je van je tuin je eigen mediterrane paradijsje!