Vijf leraren en directieleden van CBS De Burcht in Valkenburg hebben met een nachtwandeling bijna 6.000 euro opgehaald voor een school in Roemenië. De leraren begonnen hun wandeling van 25 kilometer om 00.00 uur. Om 06.00 kregen de docenten versterking van de leerlingen van groep 8, die de laatste 10 kilometer aanhaakten.

Het sponsorbedrag voor Stichting Kind in Oost-Europa wordt gebruikt voor een schoolplein in Roemenië en boodschappenpakketten.

Het was een pittige wandeling voor de docenten, maar dankzij de leerlingen wisten zij met een lach de finish te bereiken.

Directeur Robbert van Rietschoten: ‘Toen de kinderen aanhaakten gaf dat weer nieuwe energie! Ze hebben het allemaal erg leuk gevonden om zo in het donker te beginnen en de zon te zien opkomen. Het was een bijzondere ervaring voor ons en voor hen.’

Het team is trots op het sponsorbedrag dat is opgehaald.