De gemeente Katwijk koopt het stuk grond onder de Redschuur aan de Rijnmond. Het pand is van de gemeente, maar de grond is van het Hoogheemraadschap die er vanaf wilt. De gemeente koopt de grond voor 37.504 euro.

Het stuk is 484 m2, waarvan 121 m2 parkeerplaats aan de voorzijde, 245 m2 ondergrond gebouw en een terrein aan de voorzijde van het gebouw en 118 m2 voor mogelijke terras aan de achterzijde van het gebouw.

De Redschuur wordt in de wintermaanden gebruikt als opslagplek voor bomschuit KW88 die in de zomermaanden bij de Vuurbaak aan de Boulevard ligt. Daarnaast gebruiken Stichting Kattekse Culturen en de Bubble Barries de ruimte voor activiteiten en exposities. De verenigingen betalen hier geen huur voor.

De gemeente hint er wel op dat die partijen huur moeten betalen volgens de nota Vastgoed en het Accommodatiebeleid.

De prijs die het Hoogheemraadschap voor het stuk grond vraagt is volgens de gemeente ‘relatief laag’. De gemeente verwacht dat het aankoopbedrag terugverdient kan worden bij verkoop of verhuur van het pand en het terrein.

De gemeente heeft nog geen concrete toekomstplannen voor de Redschuur. Een eventuele verkoop is pas mogelijk als er alternatieve opslaglocatie is voor de bomschuit.