De gemeente Katwijk heeft een brief verstuurd naar premier Mark Rutte. In de brief komt de gemeente op voor de Katwijkse ondernemers. Rutte wordt verzocht om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de steunmaatregelen voor de stijgende energiekosten.

‘Vanuit de lokale ondernemers ontvangen we zeer verontrustende berichten, waar het gaat om de enorme kostenstijgingen voor energie’, schrijft de gemeente.

Ondernemers geven aan dat ze deze winter bedrijfsactiviteiten uit moeten stellen, omdat de energiekosten te hoog zijn. Daarnaast worden de productiekosten door de stijgende inflatie zo hoog, dat ondernemers geen andere uitweg zien dan faillissement.

‘Als deze zorgen werkelijkheid worden, heeft dit een effect op de hele samenleving. Niet alleen de middenstand valt dan om, maar ook worden de vele gezinnen en huishoudens in onze gemeente die afhankelijk zijn van de middenstand als voorziening en als werkgever dan geraakt.’

Katwijk wil op korte termijn steunpakketten of garanties voor de ondernemers.