De gemeente Katwijk biedt vier rotondes ter adoptie aan. De adoptie van vier rotondes vorig jaar bleek een succes. Er was volgens de gemeente veel interesse in de adoptie, waardoor er nu opnieuw vier rotondes worden aangeboden.

De gemeente startte in 2017 een pilot met groenadoptie. Ondernemers kregen de kans om een rotonde op de Westerbaan te adopteren. In ruil daarvoor mocht de ondernemer reclame maken voor zijn of haar bedrijf.

De pilot bleek een succes. Vorig jaar werden er vier rotondes geadopteerd.
Dit jaar worden de onderstaande rotondes aangeboden.

  • de rotonde Oestgeesterweg-Rijnsburgerweg
  • de rotonde Sandlaan, Kleipettenlaan en Boslaan
  • de rotonde veiling Rijnsburg: Floralaan, Laan van Verhof en Rijnsburgerweg
  • de rotonde Biltlaan, Huizingalaan en De Krom

Aan de adoptie van een rotonde zijn wel enkele spelregels gebonden.

‘Het ontwerp van een rotonde moet passen binnen het beleidsplan Groen 2020-2029. Het middeneiland van de rotonde dient te worden ingericht met beplanting, het is niet toegestaan om het middeneiland te verharden. Verder dient de beplanting bestand te zijn tegen ons klimaat en lokaal en biologisch te zijn geteeld. Ook worden er duidelijke richtlijnen gesteld aan de reclame-uitingen, zodat de inrichting van de rotonde voldoet aan de verkeersveiligheidsrichtlijnen. De voorkeur gaat uit naar adoptie door Katwijkse hoveniersbedrijven. Indien dit niet het geval is, dient er een hoveniersbedrijf in de arm genomen te worden om het onderhoud en beheer aan het groen uit te voeren.’

Katwijkse ondernemers kunnen uiterlijk 24 oktober hun interesse tonen door een mail te sturen naar info@katwijk.nl.