De gemeente Katwijk heeft vandaag de eerste nieuwe mini-containers afgeleverd. De bewoners van Katwijk Noord zijn de eerste inwoners die de restafval en PMD bakken ontvangen. De nieuwe bakken zijn onderdeel van de nieuwe manier van afval inzamelen.

Naast een bak voor restafval en PMD (plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken), krijgen bewoners een nieuwe GFT mini-container.

Bewoners moeten vanaf 2024 betalen voor restafval. De gemeente hoopt met de nieuwe maatregel, dat mensen beter hun afval gaan scheiden. ‘Het streven is om zo min mogelijk restafval over te houden, want de verbranding van restafval wordt steeds duurder.’ Volgens de gemeente is het verbanden van restafval in 2 jaar tijd meer dan verdubbeld.

De gemeente hoopt dat eind november alle afvalbakken zijn geleverd. Mensen krijgen gefaseerd hierover een brief. Deze brief krijgen ze zo’n 1 a 2 weken voor de levering.

Lees hier meer over de nieuwe manier van afval inzamelen