De bibliotheek in de Burgt in Rijnsburg is voortaan op zaterdag gesloten. En dat is ‘niet wenselijk’ volgens de bibliotheek. Op social media laat de bieb weten dat de vestiging op zaterdag ‘wegens omstandigheden gesloten wordt’, maar in een reactie laat de bibliotheek weten dat de oorzaak bij het beheer van het pand moet worden gezocht. Het beheer is sinds juli in handen van het Welzijnskwartier.

Het Welzijnskwartier erkent dat de bibliotheek op zaterdag niet open kan, maar dat geldt niet voor de hele dag. Van 10.00 tot 13.00 uur is er iemand in het pand aanwezig en kan de bibliotheek dus open blijven. Dat geldt niet voor de uren tussen 13.00 en 16.00 waarin het pand onbemand is. De brasserie is namelijk niet in het beheer van het Welzijnskwartier en die blijft op zaterdag gesloten.

Het Welzijnskwartier is sinds 1 juli de nieuwe beheerder van De Burgt. De gemeente Katwijk wil in De Burgt het nieuwe cultuurcentrum bouwen.

Boek cultuurhuis nog niet uit: Bibliotheek in winkel Emmaplein en De Burgt

Hoe en wat er de komende in de Burgt moet gebeuren is nog niet duidelijk. De gemeente is daarvoor in gesprek met het Welzijnskwartier en de bibliotheek.
Het Welzijnskwartier laat weten dat er een oplossing wordt gezocht naar de openingsuren tussen 13.00 en 16.00 uur.