De gemeente Katwijk is afgelopen maandag begonnen met het uitdelen van de eerste nieuwe mini-containers, maar dit duurt langer dan verwacht. Mensen hebben hun oude afvalbak aan de kant gezet, maar de nieuwe containers laten op zich wachten.

In totaal worden er 40.000 nieuwe mini-containers geleverd voor de nieuwe manier van afval inzamelen. ‘Deze logistieke operatie blijkt helaas iets langer te duren dan gepland’, laat de gemeente Katwijk weten.

De leverancier van de bakken heeft de grootte van de eerste buurten onderschat. Daarnaast zorgde de regen ervoor dat er minder snel gewerkt kon worden.

Bewoners die nog zonder bak zitten, krijgen vandaag de nieuwe mini-containers geleverd.

Volgende week worden er extra mensen ingeschakeld voor de uitlevering. Een aantal buurten ontvangen dan de GFT mini-container.