PARTNERCONTENT – Kunstgras zie je tegenwoordig overal. Logisch, want het draagt bij aan een groen gazon. Zelfs wanneer het langere tijd droog is, ligt je gazon er mooi bij! Bovendien is kunstgras er in allerlei kleuren, hardheden en grashoogtes. Het is een belangrijke reden waarom steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor een kunstmatig grastapijt. Daarom is het ook voor jou interessant om kunstgras te overwegen voor je tuin. Welke voordelen biedt kunstgras nog meer, hoe zit het met de drainage en is dit type gazon zelf te leggen? We leggen het je graag uit.

Kunstgras voor een groen en verzorgd gazon
Dankzij kunstgras is jouw gazon altijd mooi groen. Dit betekent ook dat een bruin gazon definitief tot de verleden tijd behoort en jouw grastapijt altijd groener is dan bij de buren! Een kunstgrasveld is ook een uitkomst wanneer je kampt met hooikoorts of allergie├źn. Je hebt namelijk geen last meer van een volle neus of kortademigheid. Verder neemt kunstgras je ook heel wat onderhoudswerkzaamheden uit handen. Je hoeft kunstgras niet te maaien en te bemesten. Dit levert je natuurlijk een gigantische tijdswinst op. Een uitstekende reden om te kiezen voor kunstgras kopen!

Kunstgras is waterdoorlatend
Vaak wordt gedacht dat kunstgras bijdraagt aan wateroverlast. Dit is echter niet terecht, want een kunstmatig grastapijt laat voldoende water door. Belangrijk is wel dat je zorgt voor een goede ondergrond, want anders ontstaan er waterplassen op de grasmat. Een slimme drainage helpt dit voorkomen. Tegels onder je gazon zijn daarom geen goed idee, want ze hebben geen absorberende werking. Daarom is een zandondergrond de beste drainage voor kunstgras. Let er wel op dat je niet kiest voor zwart zand, want dit laat regenwater niet goed door. Ga daarom voor zand van menggranulaat of betongranulaat.

Kunstgras zelf leggen, hoe doe je dat?
Heb je plannen om je natuurlijke gazon te vervangen door kunstgras? Een uitstekend idee, want je weet nu welke voordelen dit oplevert. Start met het verwijderen van je oude gazon en zorg met een goed zandbed voor een perfecte drainage. Plaats vervolgens het onderdek en breng het kunstgras aan op de manier die jij voor ogen hebt. Kunstgras bestel je kant-en-klaar, maar je kunt het ook op maat laten snijden. Kortom: bestel kunstgras in de gewenste kleur en verzeker je op korte termijn van een groen grastapijt waar je buren jaloers op zijn!