Katwijk is gezakt op de ranglijst ‘Beste woongemeenten’ van Elsevier Weekblad. Eén jaar geleden was Katwijk met een 29e plek volgens de ranglijst nog een van de beste gemeenten om in te wonen. Dit jaar staat Katwijk op plek 70.

Elsevier laat Bureau Louter ieder jaar onderzoek doen naar de woonaantrekkelijkheid van gemeenten. Alle 344 gemeenten worden vergeleken op 122 punten. Denk aan de nabijheid en verscheidenheid aan scholen, winkels en horeca, natuur, mooie gebouwen en ook aan sociale aspecten als betrokken buurtbewoners en weinig overlast.

Buurgemeenten Oegstgeest (plek 10) en Wassenaar (plek 28) doen het wat beter op de ranglijst. Noordwijk (78) en Leiden (154) scoren lager dan Katwijk.

De beste gemeente om in te wonen blijkt volgens het onderzoek Rozendaal te zijn. Terneuzen sluit de ranglijst af met de allerlaatste plek.