Bakker Van Maanen heeft deze week in de Asterstraat een tweedekans winkel geopend. Bij de winkel in de Molenwijk wordt brood en gebak van gisteren verkocht met hoge kortingen. De bakker probeert het nieuwe concept voor een half jaar uit.

In het pand aan de Asterstraat naast supermarkt Digros zat voorheen Bakkerij Tijsterman. Van Maanen heeft sinds 1 mei alle vestigingen van Tijsterman Bakkers overgenomen.

Bij de vestiging in de Molenwijk wil Van Maanen wat nieuws proberen.

‘Elke warme bakker houdt aan het einde van de dag een aantal broden en banketproducten over die de volgende dag niet meer kunnen worden verkocht. Deze producten van gisteren belanden zo, ondanks de voedselbank en andere initiatieven, toch vaak in de prullenbak. Zonde natuurlijk! Want is het weggooien van deze producten geen ouderwetse gedachte?’