De gemeente Katwijk heeft de toeristenmarkt in Katwijk aan Zee en de weekmarkt in Rijnsburg morgen vanaf 12.00 uur afgelast. De gemeente vindt het vanwege de verwachte hitte niet verantwoord om de markten door te laten gaan. Wethouder Jacco Knape: ‘De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en kooplieden staan natuurlijk voorop. Het is helaas niet verantwoord om de markten met deze extreme weersomstandigheden tijdens de middag door te laten gaan. Daarom hebben we moeten besluiten de markten vanaf 12.00 uur af te gelasten’.

Het KNMI waarschuwt dinsdag met code oranje voor extreme hitte.

De toeristenmarkt start in Katwijk om 10.00 uur. De themamarkt op het Andreasplein gaat in ieder geval niet door. Het kan volgens de gemeente wel dat er in de ochtend enkele kramen in de winkelstraten staan.