‘We voelen ons al helemaal thuis.’ Arie Kuyt van ’t Pulletje is blij met het nieuwe onderkomen voor zijn vereniging. De roeivereniging is de nieuwe aanwinst van Skuytevaert. De twee verenigingen slaan de handen ineen.

De sloeproeiers zochten een vast onderkomen voor de drie sloepen. De sloepen hadden geen vaste plek. Daarnaast wilden de leden van de vereniging graag een plek om gezellig na een training bij elkaar te komen.

‘Wij hebben een mooie locatie, die nog niet optimaal gebruikt wordt’, vertelt Jan Hoek van Skuytevaert. De watersportvereniging heeft een loods en clubgebouw aan de Oude Rijn (Synthese 20a). De voorzitter ziet veel kansen voor beide verenigingen. Hoek: ‘We vullen elkaar goed aan. We kunnen met deze samenwerking alle kanten op en hopen natuurlijk op een mooie kruisbesmetting.’

Zo’n dertig jaar geleden heeft hij al eens in ’t Pulletje mogen roeien. De voorzitter is dan ook zeker van plan om een keer in de sloep te stappen.

De nieuwe leden van Skuytevaert voelen zich al thuis bij de vereniging. Er is een nieuwe steiger aangelegd voor de boten en de leden werden met een glaasje bubbels en een boek van Skuytevaert welkom geheten. Kuyt: ‘We gaan ons hier wel vermaken’.

Om geïnteresseerde Skuytevaerders en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met het sloeproeien, is er zaterdag 9 juli een open dag van 15.00 tot 17.00 uur.