INGEZONDEN VVD – Bijna 17 maanden na de verwoestende brand van fietsenmaker Hoekstra Wheels uit Valkenburg, vele politieke vragen en een interne evaluatie van de gemeente verder, stellen een aantal partijen opnieuw vragen over de gang van zaken rondom de nieuwe omgevingsvergunning voor de getroffen ondernemer.

VVD, D66, CDA, CU en SGP vragen het Katwijkse college onder meer om tot een snelle oplossing te komen van deze ‘zaak’, in het bijzonder betreffende de financiële schade die de familie Hoekstra heeft geleden. Ook zijn de partijen benieuwd of er een lening met garantstelling mogelijk is voor de ondernemer, én of er een mogelijkheid bestaat om in het nieuwe pand deels een woonbestemming mogelijk te maken. Tot slot willen de partijen weten hoe en wanneer de zaak voor Hoekstra Wheels nu definitief wordt opgelost.