Op het strand van Katwijk kan deze zomer voor het eerst een paarse vlag wapperen. De vlag moet strandgasten waarschuwen voor verontreinigd zeewater. Dat gebeurt na veel regenval wanneer er via het uitwateringskanaal rioolwater wordt geloosd in de Noordzee.

De paarse vlag is in samenwerking met de Vereniging van Strandexploitanten en de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB).

Michael van der Plas, voorzitter van de KRB: “De reddingsbrigade doet altijd haar uiterste best om het veilig te houden op het strand en in de zee. Zodat iedereen optimaal van het strand en de zee kan genieten. Goed om te zien dat we gezamenlijk de paarse vlag hijsen om strandbezoekers zo snel mogelijk te waarschuwen wanneer er sprake is van verontreinigd water”.

“Ook wij dragen graag ons steentje bij en hijsen de vlag om onze gasten te waarschuwen als dat nodig is. De veiligheid van onze gasten staat voorop. We zetten ons daarom graag in voor een veilig strandbezoek”, benoemt ook Stefan van der As, voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten in Katwijk.