Het waterkunstwerk op het Andreasplein wordt in juli heropend. Het kunstwerk ging in 2019 kapot en werd eind 2021 gerepareerd. De 11-jarige Julia mag de fontein samen met wethouder Sonny Spek openen. Zij schreef vorig jaar een brief met de vraag of de fontein zo snel mogelijk gemaakt kon worden.

De golfslag in het kunstwerk naast de Witte Kerk was een lange tijd kapot. De kitranden waren in een dusdanig slechte staat dat de techniek achter de fontein het niet meer deed. Het was voor de gemeente niet meteen duidelijk hoe dit probleem moest worden aangepakt. Het kunstwerk werd uiteindelijk na twee jaar gerepareerd.

De golven bleven vervolgens nog wel een aantal maanden uit, omdat het kunstwerk tijdens de winter werd afgesloten.

De Katwijkse Julia krijgt op woensdag 6 juli de eer om het kunstwerk weer aan het werk te zetten.

Waterkunstwerk Andreasplein na twee jaar gerepareerd