De 11 woningen die gebouwd worden in de Visserijschool gaan naar verwachting na de zomer(vakantie) in de verkoop. Het gaat om 7 eengezinswoningen en 4 appartementen.

De monumentale pand aan de Sluisweg in Katwijk aan Zee wordt door Ouwehand Bouw verbouwd tot woningen. Het aangebouwde stuk van de Visserijschool werd vorig jaar september gesloopt. Op de voormalige plek van KOK Kinderopvang worden voor woningcorporatie Dunavie 21 sociale huurwoningen gebouwd.

In de Visserijschool komen drie verschillende type woningen. De woningen worden door Ouwehand Bouw uitgelicht.

Type 1 | Ca. 144-153 m² | Vanaf € 599.000,-  De hoekwoning beschikt over de kenmerkende toren die als trappenhuis fungeert tussen de verdiepingen, met bovenin een unieke ruimte die 360 graden zicht biedt over heel Katwijk. De tussenwoning is voorzien van een woonkelder die vrij in te richten is voor wat er ook gewenst wordt. Beide woningen vallen op door de praktische inrichting met een ruime woonkamer en eetkeuken in combinatie met de hoge plafonds. De enorme raampartijen zorgen voor veel licht en een prachtig uitzicht.Type 2 | Ca. 82-84 m² | Vanaf € 369.000,-  Deze eengezinswoningen zijn allemaal uniek ten opzichte van elkaar. De woningen krijgen de keuken en woonkamer op een aparte verdieping. Dit geeft de mogelijkheid om een mooie leefkeuken te maken en een gezellige zithoek in de woonkamer te creëren. Ook in deze woningen komen de hoge plafonds en grote raampartijen terug die zorgen voor veel lichtinval. De woningen hebben twee slaapkamers en zijn voorzien van een buitenruimte op de begane grond.Type 3 | Ca. 71-78 m² | Vanaf € 367.000,-  Deze woningen zijn gesitueerd in de zijvleugel van het gebouw en zijn allemaal gelijkvloers uitgevoerd. De extra hoogte die ontstaat door het hellende dak biedt de mogelijkheid om de gecreëerde vide creatief in te delen. De woningen bevatten twee slaapkamers en zijn voorzien van een ruime woonkamer met open keuken die aansluiten op een mooie buitenruimte.

Pas als de woningen helemaal klaar zijn, wordt de verkoop gestart. Ouwehand Bouw verwacht dat dit in het derde kwartaal van dit jaar zal zijn.

De sociale huurwoningen worden begin 2023 opgeleverd.