De toeristenmarkt is dit jaar niet meer in de avonduren. De markt sluit om 18.00 uur in plaats van om 21.00 uur. Volgens winkeliersvereniging Zeezijde was het een lastig besluit. Winkels hebben te weinig personeel om ook in de avonduren open te gaan en de avonduren zijn niet meer rendabel genoeg voor de ondernemers. 

Nico Haasnoot van Zeezijde vertelt dat corona veel effect heeft gehad op de ondernemers. ‘Corona heeft veel veranderd voor het ondernemen.’

Winkeliers willen steeds minder vaak open in de avond. Daarnaast is er een groot personeelstekort en hebben de winkeliers moeite om de roosters te vullen.

Volgens Haasnoot werden de avonduren bovendien steeds minder goed bezocht. ‘De avond heeft vaak geen toegevoegde meer voor de ondernemers.’

Het bestuurslid van Zeezijde wijst er op dat er vorig jaar in de avonduren overigens ook geen Toeristenmarkt was.

‘Het was een lastig besluit, maar we willen niet aan kwaliteit inboeken.’ De winkeliersvereniging evalueert aan het eind van het seizoen de openingstijden. Als er blijkt dat er toch behoefte is aan een Toeristenmarkt in de avond, zal dit volgend seizoen worden aangepast.