De strandverkiezingen zijn weer van start. Welk strandpaviljoen mag zich dit jaar het beste strandpaviljoen noemen? Er kan weer gestemd worden op het beste strandpaviljoen van Nederland. Natuurlijk kan er ook gestemd worden op 1 van de 14 strandpaviljoens in Katwijk. Op 7 juli wordt bekend gemaakt wat de beste strandpaviljoens per provincie zijn. 

De strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Rijkswaterstaat, Stichting KMVK, Entree Magazine en KIMO. Bij deze verkiezingen worden onder andere het mooiste, schoonste en beste strandpaviljoen van het jaar verkozen.

Mensen kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete strandpaviljoen. Op 7 juli wordt bekend gemaakt wat de beste strandpaviljoens per provincie zijn. De beste 3 paviljoens per provincie worden twee keer bezocht door twee mystery guests die de strandtent op 45 punten beoordelen. Bij de zoetwaterpaviljoens worden de 3 beste paviljoens van het land beoordeeld.

Naast de beste strandpaviljoens worden ook de schoonste stranden beloond. Er worden langs de hele Nederlandse kust 95 strandopgangen gemeten. De eerste inspectieronde is eind mei afgerond. De tweede inspectieronde is in juli. Katwijk won deze titel al twee keer.

Stemmen op één van de Katwijkse strandpaviljoens kan hier

Bij de laatste verkiezingen in 2020 werd Surf en Beach in Katwijk uitgeroepen tot het beste strandpaviljoen van Zuid-Holland.