60 tot 90 jongeren die tijdelijk in deze regio wonen krijgen na de zomervakantie les in school van Stichting Yuverta aan de Sandtlaan in Rijnsburg. De regio was naarstig op zoek naar een nieuwe locatie. Het aantal nieuwe leerlingen groeit sterk, mede door de toestroom van Oekraïense vluchtelingen. Ook vanuit het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) komen kinderen binnen.

Het huidige pand, gehuisvest in De Beekbrug in Lisse, is door de grote toestroom te klein geworden. Hier krijgen op dit moment 180 leerlingen les, afwisselend in de ochtend en de middag. Dit is een noodoplossing, omdat de school is ingericht voor maar 100 leerlingen. Er staan al 10 kinderen op de wachtlijst. Daarom heeft het schoolbestuur van de Stichting Fioretti Teylingen aan de vijf gemeenten gevraagd met spoed uitbreiding te regelen, zodat alle kinderen naar school kunnen.

Er worden in totaal zes lokalen in het Rijnsburgse schoolgebouw in gebruik genomen. De lokalen worden gehuurd door de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Katwijk en Noordwijk. De nood voor het komende schooljaar is voor nu opgelost. Na de zomer moet duidelijk worden of uitbreiding voor langere tijd nodig is.

‘Het komende schooljaar krijgen, naast de nieuwkomers, ook nog zo`n 150 middelbare scholieren les op deze school’, laat de gemeente weten. ‘Na dit schooljaar vertrekt Yuverta uit het gebouw. Wat er daarna met het gebouw gebeurt, is nu nog niet bekend.’

De gemeente heeft eerder gezegd dat ze graag het stuk grond willen van Yuverta willen kopen.

Gemeente Katwijk wil schoolgebouw van Yuverta in Rijnsburg kopen