Muziekvereniging UNI Katwijk is teleurgesteld in de gemeente Katwijk. De gemeente had voor de onderdak zoekende UNI, het wijkgebouw van wijkvereniging Noord Noord Oost aan de E.A. Borgerstraat in Katwijk aan Zee op het oog. Maar de wijkvereniging wil het pand niet delen met de muziekvereniging. De gemeente heeft besloten om de komende periode geen ingrijpende maatregelen te nemen. Een onrechtvaardig besluit, vindt de muziekvereniging.

UNI Katwijk is op zoek naar een nieuw onderkomen en zit met de handen in het haar. Het huidige onderkomen aan de Weth. D. Ouwehandstraat 39a is te klein en bovendien koud en vochtig. Er leek een oplossing gevonden te zijn in het delen van het wijkgebouw met wijkvereniging NNO, maar ook met de hulp van een mediator kwamen de twee partijen niet uit over het gezamenlijk gebruik.

Het huidige college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven om in hun laatste weken geen ingrijpende beslissingen te nemen. Het huurcontract met de wijkvereniging wordt nog wel een half jaar verlengd. De gemeente hoopt dat de NNO daardoor wat meer tijd heeft situatie nog eens goed te bekijken. Het is volgens hen aan nieuwe college om later een besluit te nemen.

UNI Katwijk vindt het jammer dat er weer geen besluit valt en dat de vereniging nu weer zeven maanden op een zijspoor wordt gezet. Het bestuur uit haar ongenoegen in een brief aan de gemeente. In de brief worden zestien punten opgesomd waarom de vereniging dit een onrechtvaardig besluit van het college vindt. De club heeft veel tijd en moeite gestopt in het langzame en moeizame traject. En terugvallen op het eerste plan waarin het eigen pand verbouwd wordt, kan niet meer. De bouwkosten zijn in 2 jaar tijd te veel gestegen.

De maat is nu vol voor UNI. De vereniging vindt dat ze zijn meebewogen naar alle hoeken waarnaar de gemeente UNI heeft gestuurd.

‘Wij zijn van mening dat de gemeente al veel eerder in dit proces tot een voor UNI positief besluit had moeten en kunnen komen’, schrijft het bestuur. ‘Dan was uw besluit tot multifunctioneel gebruik van bestaande accomodaties al veel eerder gerealiseerd en had ’t Zandgat een bloeiende locatie geweest voor verschillende verenigingen en de omgeving.’