VV Katwijk wordt morgen niet op het gemeentehuis gehuldigd als de club kampioen wordt. Er is die dag volgens de gemeente Katwijk te weinig politiecapaciteit om de huldiging veilig en verantwoord te laten verlopen. De gemeente wil de huldiging verplaatsen naar woensdag 25 mei, maar de voetbalclub wijst dat aanbod af. 

Over de mogelijke huldiging was onrust ontstaan. ‘Wij hebben vernomen dat u heeft besloten om vanwege ‘Veiligheidsredenen’ een huldiging op het gemeentehuis niet toe te staan’, schreef de supportersvereniging op social media in een bericht aan de burgemeester. ‘Wij vragen u om dit besluit nogmaals te wegen.’

De supporters en het bestuur van VV Katwijk hebben de burgemeester niet kunnen overtuigen. De gemeente vindt dat de afgelopen maanden gebleken is dat het vieren van een grootschalig voetbalevenement niet zonder begeleiding vanuit de politie kan. En die begeleiding is zaterdag niet mogelijk.

Het bestuur noemt het uitstellen van de huldiging een grote domper en een smetje op het kampioenschap. ‘Het voorstel om bij het kampioenschap zaterdag dit op woensdag op het gemeentehuis te vieren is door ons vriendelijk afgewezen’, laat het bestuur weten.

De club viert bij een kampioenschap zaterdag zelf een feest bij op de Krom.