Zondagmiddag wordt op SBS6 de ‘Making Of Soldaat van Oranje – De Musical’ uitgezonden. In deze aflevering is te zien hoe de productie van de musical in Valkenburg tot stand is gekomen. De uitzending begint om 13.55 uur.

De musical speelt al 11,5 jaar in de Theater Hangaar op voormalig vliegkamp Valkenburg. Vorige week werd hier de 3.000e voorstelling gevierd.

Naar aanleiding van deze mijlpaal wordt er vandaag een speciale aflevering uitgezonden, waarin de kijker wordt meegenomen in de wereld achter de voorstelling.

Hoe vergaat het de cast tijdens de intense voorbereidingen en wat gebeurt er in het nieuwe theater ‘de TheaterHangaar’ op het voormalige vliegveld Valkenburg in Katwijk. Van audities, fotoshoots, repetities, tot aan de eerste voetstappen in het theater. Er komen verschillende betrokkenen aan het woord, zoals initiatiefnemer en producent Fred Boot, schrijver Edwin de Vries, regisseur Theu Boermans en cast & crew.