De gemeente Katwijk gaat opnieuw met de familie Hoekstra om de tafel om het proces rondom de bouwvergunning van het nieuwe pand te evalueren. De voltallige gemeenteraad eiste van de wethouder dat de interne evaluatie na het moeizame proces met de eigenaar van Hoekstra Wheels besproken wordt.

Hoekstra Wheels wil een nieuw pand neerzetten op de plek waar de Valkenburgse fietsenwinkel in februari 2021 volledig afbrandde.

De vergunningsaanvraag bleek niet makkelijk. De ondernemer werd meerdere keren geconfronteerd met onnavolgbare aanpassingen die hij voor zijn aanvraag moest veranderen. Hoekstra uitte zijn ongenoegen daarover op social media.

Hoekstra Wheels: ‘Elke motivatie om door te gaan, wordt uit ons gezogen’

Vervolgens kwam er weer wat schot in de zaak met een excuses van de gemeente.

‘Begeleiding van Hoekstra Wheels bij vergunningsaanvraag had beter gekund’

Hoekstra hoopte op een betere communicatie vanuit de gemeente, maar die lijkt er nog niet te zijn. De eigenaar sprak wederom zijn ongenoegen uit op social media.

Een aantal politieke partijen brachten deze week een bezoek aan de fietsenmaker. De partijen verenigden zich en stelden afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering vragen aan de wethouder.

De partijen willen dat de interne evaluatie rondom het proces voor de bouwvergunning van Hoekstra met de familie gedeeld en besproken wordt. Wethouder Gerard Mostert moet opnieuw met de familie in gesprek en bespreken wat er de afgelopen 15 maanden is gebeurd. Volgens Annette Brul-Van Egmond (VVD) die namens alle partijen spreekt, heeft het proces veel impact gehad op de familie Hoekstra. Brul-Van Egmond: ‘Dit is wel het minste wat de gemeente nu kan doen’.

Wethouder Gerard Mostert vindt het belangrijk om van de afgelopen maanden te leren. De interne evaluatie wordt dinsdag in het college besproken. De wethouder zal daarna met de familie in gesprek gaan.