De wethouder had er in februari nog alle vertrouwen in dat er een overeenstemming met VvE Hofzicht zou komen. Maar een paar maanden later is er nog geen akkoord van de VvE. De vereniging keurt het ontwerp voor de herinrichting van het Hoftuinplein in Rijnsburg nog steeds niet goed.

De gemeente Katwijk en VvE Hofzicht zijn het nog steeds niet eens over de herinrichting van het Hoftuinplein in Rijnsburg. De leden van de VvE keuren het ontwerp af. Het bestuur is vervolgens afgetreden, maar ook met een nieuw bestuur is er nog geen overeenstemming.

De herinrichting moet een impuls geven aan het Rijnsburgse winkelcentrum. De parkeerplaats moet een plein met een wandelpromenade en groen worden. De gemeenteraad is enthousiast over de opknapbeurt. De herinrichting staat al een aantal jaar op de planning. Voor de opknapbeurt is 824.000 euro nodig.

De VvE bezit een gedeelte van het Hoftuinplein, het voormalige parkeerterrein van de Rabobank.

De gemeente heeft contact met het nieuwe bestuur van de VvE. Volgens de vereniging zijn er leden die nog vragen hebben over het ontwerp, maar die vragen zijn bij de gemeente niet bekend.

Op 18 mei gaat de gemeente opnieuw met het bestuur om de tafel. Als de VvE niet akkoord gaat met het ontwerp, wordt het ontwerp aangepast. Het parkeerterrein wordt dan alsnog opnieuw ingericht, op het stuk van de VvE na.