Vanavond wandelen kinderen in een fakkeloptocht om Bevrijdingsdag te vieren. Vanaf vier punten in Katwijk wandelen zij vanaf 20.00 uur onder begeleiding van een muziekkorps richting het gemeentehuis.

Dit jaar organiseren de St. Samenwerkende Oranje Verenigingen, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg weer een fakkeloptocht in samenwerking met: Gemeente Katwijk, Wijkvereniging Noord / Noord- Oost, Wijkvereniging Hoornes/ Rijnsoever, en Buurtcomitë Ligustrum, Atletiek Vereniging Rijnsoever.

Vanavond zullen de kinderen vanaf de vier verzamelpunten, om 20.00 uur, onder begeleiding van een muziekkorps naar het gemeentehuis vertrekken. Bij het gemeentehuis krijgen alle kinderen een fakkel uitgereikt. Ook dit jaar hebben de lopers van Atletiek Vereniging Rijnsoever het bevrijdingsvuur weer uit Wageningen opgehaald. Zij zullen de fakkel overhandigen aan burgemeester Cornelis Visser die het bevrijdingsvuur zal ontsteken. Na het zingen van ons volkslied zal er een optreden verzorgd worden.

Na afloop van het programma gaan alle groepen met brandende fakkels terug naar hun verzamelpunt onder begeleiding van een muziekkorps. Wees solidair met de vrijheid en doe op 5 mei mee met de fakkeloptocht!

Vertrekpunten Fakkeloptocht 5 mei

Hieronder de vier vertrekpunten voor de fakkeloptocht van 5 mei.
Tijdstip aanwezig zijn: 19.45 uur
Vertrek: 20.00 uur richting gemeentehuis, onder begeleiding van een muziekkorps

Open Hof Kerk: Rijnstraat

Wijkgebouw Hoornes Rijnsoever: van Houtenstraat

Wijkgebouw ’t Zandgat: E.A. Borgerstraat

Buurtvereniging Ligustrum: Kamperfoelieplein