De gemeente, lokale voetbalclubs en politie nemen maatregelen na de rellen bij de afgelopen derby’s. Supporters van VV Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys zijn niet meer welkom als uitpubliek bij de onderlinge wedstrijden. Daarnaast worden de sportcomplexen aangepast. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld tourniquets (draaideuren), hogere hekken langs het hoofdveld en externe beveiligers om elke bezoeker bij risicowedstrijden te fouilleren.

‘De maat is vol’, vindt burgemeester Cornelis Visser. Bij de derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys raakten deze week 11 kinderen en 5 volwassenen gewond toen er onder andere met vuurwerk en brandende fakkels werd gegooid.

Met de nieuwe maatregelen wil de burgemeester voorkomen dat het nog verder escaleert. Visser: ‘We zien de ongeregeldheden en geweld dit seizoen toenemen. We hebben van alles geprobeerd om dit te stoppen. Maar nu er kinderen gewond zijn geraakt is het echt klaar. De veiligheid van de stewards, onze inwoners en onze kinderen mag nooit in het geding komen. Ik zie dat relschoppers het voor een grote groep voetballiefhebbers hebben verpest’.

De eerste derby die op de planning staat is 30 april tussen VV Katwijk en Quick Boys op sportpark de Krom. Supporters van Quick Boys zijn dan niet welkom. Die middag geldt er een gebiedsverbod. Daarnaast wordt het publiek gefouilleerd op fakkels en vuurwerk.

GEZOCHT
De clubs en politie zijn samen op zoek naar de relschoppers van de afgelopen dinsdag. De politie doet onderzoek naar de ongeregeldheden. Zij komen graag in contact met mensen die getuige zijn geweest en mogelijk namen weten van degenen die met vuurwerk en/of fakkels hebben gegooid. Daarnaast kan beeldmateriaal (foto’s of filmpjes) zeer relevant zijn om de verdachten te identificeren. Heeft u informatie, neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. Beeldmateriaal waarop mogelijke verdachten te zien zijn, kunnen via deze link worden geüpload ten behoeve van het onderzoek.

Onacceptabel
‘Wat er dinsdagavond is gebeurd, is onacceptabel’, aldus Peter Koot, teamchef van politie Katwijk – Noordwijk. ‘Wij stellen, samen met de gemeente en de voetbalclubs, alles in het werk om degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, te identificeren. Ik hoop dan ook van harte dat mensen die mogelijk informatie hebben, naar voren stappen, desnoods anoniem.’