In het centrum van Katwijk aan Zee is een tekort aan fietsparkeerplekken. De gemeente is op zoek naar extra parkeerplekken en heeft hiervoor drie locaties op het oog: de parkeergarage aan de Tramstraat, een ondergrondse fietsenstalling op het Andreasplein of een winkelpand.

De gemeente heeft al een aantal acties ondernomen om het centrum veiliger en aantrekkelijker te maken. Er zijn extra fietsnietjes in de Voorstraat en Badstraat geplaatst en begin dit jaar is er een fietsverbod ingevoerd.

Een onderzoeksbureau adviseert nog om extra fietsplekken te creëren in ‘een gebouwde oplossing’. De drie voorgestelde locaties moeten nog bouwkundig onderzocht worden. Ook is er nog geen geld beschikbaar voor gesteld.

Als extra optie wordt er ook nog met bewoners bekeken of parkeervakken voor auto’s opgeofferd kunnen worden voor fietsparkeerplekken.