De 20 appartementen in nieuwbouwwijk de Horn voor Rijnsburgse 55-plussers zijn deze week in de verhuur gegaan. Deze groep Rijnsburgers krijgt van woningcorporatie Dunavie voorrang bij de verhuur. Zo’n 250 mensen hebben zich al ingeschreven voor één van de 20 sociale huurwoningen.

De Rijnsburgers moeten voor die voorrangspositie een sociale eengezinswoning in Rijnsburg achterlaten. De woningcorporatie hoopt met deze voorrangsregel dat de doorstroom op de woningmarkt wordt bevorderd.

In de onderstaande vlog legt Dunavie uit hoe dit werkt. De woningcorporatie geeft ook een kijkje bij de bouw van de appartementen van Het Landhuis.

 

De sociale appartementen zijn onderdeel van ‘Het Landhuis’. Het appartementencomplex is de laatste fase van nieuwbouwwijk de Horn. Het complex is een mix van sociale huur- en koopwoningen.

Geïnteresseerden hebben nog 13 dagen om te reageren. Als de 20 woningen niet worden verhuurd aan de eerste voorrangsdoelgroep, komen overige huurders van Dunavie uit Rijnsburg in aanmerking. Vervolgens maken huurders van alle leeftijden met een sociale huurwoning (ongeacht de soort woning) van Dunavie kans en daarna huurders van een sociale huurwoning uit de regio Holland Rijnland. Te allen tijde wordt op basis van inschrijfduur toegewezen.

De appartementen worden deze zomer opgeleverd.