Zo’n 2.000 kinderen in Katwijk konden vandaag hun energie kwijt tijdens de Koningsspelen. De leerlingen van 22 verschillende basisscholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kregen vandaag op sportpark De Krom twee workshops van verschillende sport- en cultuurverenigingen.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag.

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

De Koningsspelen in Katwijk zijn dit jaar voor de 10e keer georganiseerd door het Welzijnskwartier.