De gemeente Katwijk wil het schoolgebouw van Stichting Yuverta aan de Sandtlaan in Rijnsburg kopen. De VMBO-school verhuist volgend jaar naar Oegstgeest. De locatie in Rijnsburg komt dan leeg te staan.

Stichting Yuverta is eigenaar van het schoolgebouw en het stuk grond. In tegenstelling tot alle andere onderwijsgebouwen in Katwijk.

De gemeente heeft interesse in het schoolgebouw van het voormalig Wellantcollege. ‘Vanuit strategisch oogpunt’, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Yuverta heeft al aangegeven het pand aan de gemeente te willen verkopen.

Woningbouw op deze locatie is volgens het bestemmingsplan op dit moment niet mogelijk, laat het college weten op vragen van DURF. Het stuk grond heeft een maatschappelijke bestemming.

De gemeente en Yuverta zijn in gesprek om afspraken te maken over de verkoop. ‘De gemeente zal de komende periode benutten voor het voorbereiden van de aankoop van het schoolgebouw en de bestuurlijke besluitvorming hieromtrent, hetgeen samenvalt met de keuze hoe het gebouw zal gaan worden gebruikt.’