Corien van Starkenburg stopt als wethouder in Katwijk. De wethouder gaat in de zomer aan de slag als bestuurder van Ingrado, vereniging voor leerplicht en RMC.

Van Starkenburg was de afgelopen vier jaar wethouder met de portefeuille zorg en ondersteuning. Dat heeft ze volgens haar partij met hart en ziel gedaan.

‘Wij zijn heel dankbaar voor de manier waarop zij de afgelopen vier jaar wethouder is geweest’, vertelt CDA-voorzitter Wim Driebergen. ‘Daarbij heeft ze, met aandacht voor de kwetsbare medemens, koersvast een forse verandering doorgevoerd in de wijze waarop zorg en ondersteuning geboden wordt in onze gemeente. In het bijzonder gaf Corien, ook regionaal, leiding aan de transformatie van de jeugdzorg.’

De Rijnsburgse is blij met haar nieuwe functie. Van Starkenburg: ‘Ingrado staat voor bescherming van het recht op onderwijs en ontwikkeling. Ik zie het als een mooie uitdaging om sturing te mogen geven aan dit doel op landelijk niveau, waarbij ik een bijdrage mag blijven leveren aan de ontwikkeling van kwetsbare jongeren. ‘

Van Starkenburg geeft aan dat ze op de achtergrond betrokken blijft bij de partij.

CDA won tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 7 zetels. De partij nam bijna plaats aan de onderhandelingstafel voor een nieuwe coalitie. Twee informateurs zagen na een verkenning een coalitie in CDA, DURF, PvdA en SGP. Maar deze formatie liep al snel stuk.

DURF laat CDA en Pvda links liggen en onderhandelt verder met SGP en ChristenUnie

DURF heeft als grootste partij besloten om een coalitie te verkennen met SGP en ChristenUnie. Dat zou betekenen dat ook CDA-wethouder Adger van Helden niet meer terugkeert als wethouder.