Verstopt tussen de dozen en een stapel administratie vinden we Daan Lange in de kelder van de winkel. ‘Als je mij 20 jaar geleden had gezegd dat ik er zo bij zou zitten, had ik je niet geloofd.’ Ze was 27 jaar oud toen haar wens uitkwam om een kledingwinkel te beginnen. Nu, twintig jaar later, is ze dolgelukkig met haar Juffers. ‘Het wordt alleen maar leuker’.

De pasbox, suprisebox is één van de duizend ideeën in het hoofd van de onderneemster. ‘Soms liggen ze even op de plak, maar door de coronatijd hebben we lekker doorgepakt.’ Daan is altijd op zoek naar die éne manier om de klant een extraatje te kunnen geven en ze op welke manier dan ook blij ‘de deur uit te laten gaan’ of natuurlijk wanneer dit niet mogelijk is om naar de klant toe te gaan.

‘Juist door dit soort tijden is het extra leuk om nieuwe dingen te bedenken en uit te voeren.’ Continu op zoek naar vernieuwing om de collecties zo goed mogelijk te presenteren en de klant zo leuk mogelijk te kunnen helpen. Hierbij wordt nagedacht over de kleinste dingen. Zoals het maken van nieuwe content voor social media. Welke foto zullen we vandaag plaatsen?

Vroeger werd alles voor je bedacht

Het is een groot verschil met twintig jaar terug, toen Daan als een jong broekie aan een groot avontuur begon. ‘Vroeger werd alles voor je bedacht als je op inkoop ging.’ Maar Daan heeft graag zelf de touwtjes in handen, voor haar eigen Juffers klant. De winkel gaat met haar tijd mee. Er gaan wat dingen en er komen weer wat dingen bij. ‘Dat houdt het spannend en leuk.’ Ze wil bovendien graag origineel blijven.

Als 27-jarige opende de Katwijkse haar eigen winkel in de Princestraat in Katwijk aan Zee: Juffers. Een ander woord voor dames/vrouwen of kabbelend water. Ze weet nog hoe het zonnetje scheen die dag. De nieuweling werd vrolijk ontvangen door de andere winkeliers. ‘Ik had er zoveel zin in. Ik stond echt te trappelen om aan dit avontuur te beginnen.’

What was I thinking!

In 20 jaar tijd zijn er heel wat lessen geweest. Een investering in een webshop die niet aansloeg. ‘De technologie miste op dat moment nog een beetje’, lacht de onderneemster. ‘Maar het idee was leuk en later is het meer dan goed gekomen.’ Ook zijn er wel eens modemissers ingekocht. ‘Ja, ik heb wel eens items uit een doos gepakt waarvan ik dacht: What was I thinking!’.

Mensen gunden ons zoveel, dat besefte ik niet

Tijdens het interview is Daan vrolijk. Ze is positief, ook tijdens een coronacrisis. ‘Mijn glas zit altijd halfvol.’ De coronacrisis heeft erin gehakt, maar heeft ook mooie kanten gehad. Klanten die kaartjes en wijnflessen kwamen brengen. Iemand die een doos chocola meegaf na het langs brengen van een pasbox. ‘Het was heel bijzonder. Mensen gunden ons zoveel, dat besefte ik niet. Ik ben blij met wat we hebben. We hebben een superleuk team en ik word nog steeds enthousiast van mijn werk. Ik omarm het nu veel meer, voorheen deed ik dat te weinig, want ik ben echt ontzettend blij met wat ik doe en nog veel trotser op ons team!