Rechtstreex heeft vorige week een pop-up winkel geopend in ’t Klaslokaal op het Emmaplein in Katwijk aan Zee. In het winkeltje kunnen Katwijkers producten kopen van lokale boeren en makers in de buurt. 

De pop-up store is een initiatief van de Katwijkse Sanne van der Meij, die voor Rechtstreex werkt. Van der Meij: ‘Wat ik zo mooi vind is dat je precies weet waar je eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd’.

Rechtstreex is een duurzaam bedrijf dat lokale producten zonder ondernodige tussenschakels en zo min mogelijk voedselkilometers, verpakking en verspilling lokaal wil verkopen. Klanten kunnen online een bestelling plaatsen en deze op vrijdag ophalen bij het afhaalpunt op het Emmaplein.

Binnenkort kunnen ook leerlingen van Vakcollege Rijnmond die stage lopen bij ’t Klaslokaal,  helpen met de werkzaamheden. Van der Meij: ‘Zo leren ze veel over lokale producten, marketing en het voorbereiden van bestellingen’.