‘Een gebouw met karakter dat op een eigentijdse wijze past bij de wederopbouwarchitectuur die zo kenmerkend is voor de Boulevard.’ Dat is het plan van Sedos voor de nieuwbouw van zeven appartementen, horeca en een ondergrondse parkeerkelder op het stuk grond van voormalig hotel Riche. De projectontwikkelaar ondertekende donderdag samen met de gemeente de koopovereenkomst. 

Op de plek waar op dit moment het Natuurcentrum staat worden zeven koopappartementen gebouwd met horecagelegenheid en een terras op de begane grond en een ondergrondse parkeerkelder.

De projectontwikkelaar beschrijft het gebouw van RICHE als stoer, robuust en tegelijkertijd open en uitnodigend door de grote raampartijen.

Impressie Van Egmond architecten

‘Van Egmond Architecten heeft gezocht naar een moderne vertaling van de wederopbouwarchitectuur door de compositie en verhouding van gevelopeningen. RICHE toont zich langs de boulevard als twee individuele blokken die samen met de rest van de lintbebouwing een passend ensemble vormen. Het hoekblok legt de nadruk op de relatie met Hotel Noordzee door het volume, de hoogte en de architectonische invulling.’

Na de koopovereenkomst volgt de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Als deze binnen is, kan Sedos beginnen met de bouw. Het Natuurcentrum blijft tot die tijd staan.