De Katwijkse Ondernemersvereniging heeft negen lokale bedrijven genomineerd voor een KOV-award. De bedrijven zijn onderverdeeld in de categorieën starters, groeiers en gevestigde (familie)bedrijven. De awards worden op dinsdag 7 juni uitgereikt.

De KOV-awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt. KOV-voorzitter Anne Heijnen: ‘Het is goed dat waardering wordt uitgesproken voor ondernemers en het getoonde ondernemerschap. Via de KOV-awards willen we daar uiting aan geven’.

De bedrijven zijn genomineerd door de bestaande uit wethouder Jacco Knape en de ondernemers Nicoline Schuitemaker, Arie Balkenende en Willem van den Eijkel. De jury koos negen bedrijven uit een lijst die is opgesteld door het bestuur van de KOV.

Afgelopen week werden alle genomineerden via een videopitch en korte presentatie aan de leden van de KOV bekend gemaakt.

In de categorie starters zijn de volgende bedrijven genomineerd: Huibert en Reina Kralt met hun B&B de Petrakerk. Rozemarijn Dees van Strandcamping Zuidduinen en Trude Kuijt van Fit with True-D.

In de categorie groeiers vinden we Marco van den Bosch en Wim Vos van Boschypaling, Marianne en Drees Hoek van Readshop Rijnsburg en Emile en Stephanie Oomen van Oomen Opslag.

In de categorie gevestigde (familie)bedrijven vinden we Willem van der Plas van de Floral Trade Group, de horecafamilie Van Klaveren en Esther Heneman en Rosanne Wassenaar van ROEST Conceptstore.

Leden van de KOV bepalen wie er uiteindelijk vandoor gaan met een geldbedrag van 2.000 euro. De helft van dit geldbedrag dient geïnvesteerd te worden in een (gezamenlijk) initiatief ter bevordering van Katwijks Ondernemerschap.