Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen donderdag 7 april een bezoek in Katwijk. Het Koninklijk Paar brengt een bezoek aan de parkeergarage, de vier Oranjeverenigingen en een strandhuisje. Daarnaast gaan ze in een strandtent met vertegenwoordigers van de sector in gesprek over toerisme.

‘Het Koninklijk Paar wordt in Katwijk ontvangen bij de unieke parkeergarage die is gebouwd onder het duin. Zij spreken daar kort met de voorzitters van de vier Oranjeverenigingen uit de kustplaats. Aansluitend bezoeken zij een strandhuisje en vindt in een strandpaviljoen een gesprek plaats over toerisme met vertegenwoordigers van de sector uit de hele streek. Samen werken zij aan een sterk toeristisch netwerk. Dit moet ervoor zorgen dat toeristen tijdens hun bezoek meerdere highlights van de streek aandoen: van de kust, de bollenvelden en de Kagerplassen tot ruimtevaartmuseum Space Expo in Noordwijk en historische steden in de omgeving.’

De koning en koningin brengen niet alleen Katwijk een bezoek. Het paar gaat die dag ook langs in Lisse, Teylingen, Hillegom en Noordwijk.

De tour begint in Lisse en gaat via Teylingen en Hillegom naar Katwijk. De dag eindigt in Noordwijk.