Katwijk is karig van start gegaan bij het NK tegelwippen. De wedstrijd is begin deze week van start gegaan. Katwijk wil de strijd aan gaan met Hillegom, Teylingen, Lisse en Noordwijk. Maar bij de huidige tussenstand is er volgens de ranglijst nog maar één tegel gewipt in Katwijk.

Het NK Tegelwippen is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen achtertuin’. De campagne wil mensen verleiden om tuinen te vergroenen. In Katwijk kunnen deelnemers op 1 en 2 april een tegel inruilen voor een plantje bij tuincentrum De Uiver of tuincentrum De Mooij of tuincentrum Flora Joy.

Mensen die een tegel verwijderd hebben kunnen deze tegel aanmelden bij de website van www.nk-tegelwippen.nl. Deze tegels tellen op bij de ‘tegelstand’ van ieder gemeente. De gemeente die de hoogste tegelstand heeft, wint de Gouden Tegel.

De wedstrijd is opgedeeld in drie categorieën, gebaseerd op het het aantal inwoners van een gemeente.

De gemeente Hoeksche Waard, die in dezelfde categorie als Katwijk valt, heeft tot dusver de meeste tegels gewipt. In die gemeente hebben er al 3.039 tegels plaatsgemaakt.

Volgens de tussenstand op de website van het NK Tegelwippen is er in Katwijk tot dusver 1 tegel gewipt. Naast Katwijk moet ook concurrent Lisse nog aan de bak. Die gemeente heeft ook maar één tegel achter haar naam staan. Hillegom heeft er 11. Buurgemeente Noordwijk doet het in de Bollenstreek beter met 91 tegels. Maar rivaal Teylingen gaat in de Bollenstreek aan kop met 1.539 tegels.

Katwijk hoeft zich nog geen zorgen te maken. Er is nog genoeg tijd om de rest te verslaan. De actie loopt tot tot 31 oktober 2022.

Vorig jaar werden er bij het NK zo’n 1,5 miljoen tegels gewipt in Nederland.

Op www.degroeneuitdaging.nl/nktegelwippen vind je alle informatie over hoe je kunt meedoen en waar je gewipte tegels kunt inleveren.