Katwijkers hebben talrijk gereageerd op de oproep van de gemeente om tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. De gemeente Katwijk heeft op dit moment genoeg aanbod voor woonruimte ontvangen.

Katwijk moet 200 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De gemeente plaatste vorige week een oproep in de zoektocht naar woonruimte voor deze vluchtelingen. De gemeente is zelf op zoek naar locaties voor grootschalige opvang, maar die moeten eerst nog worden gevonden en geschikt worden gemaakt. Tot die tijd doet de gemeente een beroep op de inwoners.

Katwijk gaat 200 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen

Mensen konden een mail sturen als zij tijdelijk woonruimte beschikbaar hebben voor opvang. Daar kwamen veel reacties op. ‘Prachtig om de betrokkenheid in onze samenleving te zien’, laat de gemeente weten op social media.

De gemeente heeft voor nu genoeg aanmeldingen. Mensen hoeven niet meer te mailen.