De gemeente Katwijk gaat het ‘gefluit’ van de Koningin Julianabrug aanpakken. Tijdens stormachtig weer hadden veel buurtbewoners last van een fluittoon die door de wind veroorzaakt wordt. Nieuwe profielen op de spijlen van het hekwerk moeten de brug het zwijgen opleggen.

DURF stelde naar aanleiding van veel klachten op social media vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens de gemeente was de geluidsoverlast bij hevige wind, binnen het bouwteam niet voorzien. Het bouwteam wordt ook geen onvoldoende expertise of nalatigheid tijdens de ontwerpfase verweten.

De gemeente kiest niet voor het plaatsen van kunststof platen aan het hekwerk. Het hek zal dan als een windschermen fungeren. Maar de gemeente weet niet of de ankers van het hekwerk deze platen kan verdragen. Ook zit er veel tijd en geld in de uitvoering.

Het is ook nog niet zeker of de profielen op de spijlen het gefluit tegen zullen gaan. De gemeente vertrouwt echter op de expertise van de uitvoerder.

De profielen worden uiterlijk mei geplaatst. De eerste storm zal uitwijzen of het fluiten van de brug is opgelost. De kosten voor deze oplossing worden door de gemeente met de aannemer van het project gedeeld.