Op maandagavond 14 februari leidde Toon Stegmann voor het laatst de fractievergadering van de Katwijkse VVD. Na vier jaar als fractievoorzitter en vier eerdere jaren als raadslid, stopt de 62-jarige Stegmann na de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De lokale VVD zal op een later moment nog uitgebreid afscheid nemen van Stegmann, die veel heeft betekend voor de partij. Collega-raadslid Annette Brul-van Egmond: “Ik kijk terug op een goede samenwerking met Toon. Hij is een kleurrijk persoon, zeer sociaal en betrokken. Hij is zeer intelligent, leest echt alles, ook al is het niet zijn dossier. Hij verontschuldigt zich als hij iets niet heeft kunnen lezen. Ik heb me er altijd over verbaasd hoe snel hij de stof tot zich kan nemen.”

“Toon heeft een uitgesproken mening. Hij stelt kritische vragen, waar je echt met goede redenen moet komen als je denkt dat het anders is. Hij laat je nadenken maar staat open voor andere standpunten. In het begin van onze samenwerking moest ik hier echt aan wennen. Ik ga Toon missen in z’n kennis, humor, tikje ongeduldigheid en als sparringpartner.”