Jan Bart van der Plas gaf in januari nog een nieuw paar werkschoenen aan minister Hugo de Jonge. Dinsdagochtend kreeg hij zelf een nieuw paar cadeau. Het Katwijkse bedrijf KortVeen Reclame heeft het oorspronkelijke ontwerp van de KBM-directeur tot leven gebracht en een exacte uitvoering gemaakt van de werkschoenen die onlangs viral gingen. 

Van der Plas plaatste op 5 januari een ontwerp van een paar werkschoenen met de tekst: ‘Hugo je werkschoenen staan al klaar. Wij in onze sector, én de rest van Nederland, hopen dat je de woningbouw een flinke boost(er) gaat geven!’ De post op LinkedIn ging vervolgens viral op sociale media.

Het verhaal ging vervolgens nog verder toen hij daadwerkelijk een nieuw paar mocht uitreiken aan de nieuwe minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Deze schoenen waren bewerkt door kunstenaar en radio-dj Ruud de Wild.

Katwijks bouwbedrijf overhandigt bouwschoenen aan minister Hugo de Jonge

Dit alles is bij het Katwijkse bedrijf Kortveen ook niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf voerde het oorspronkelijke ontwerp uit van Van der Plas.

Willem Schoneveld, directeur van KortVeen, heeft het nieuwe paar op een sokkel uitgereikt aan de KBM Groep.

Jan Bart van der Plas: ”Dit is echt geweldig goed gedaan, ontzettend leuk en een prachtig aandenken. Deze krijgt een mooie plek op de zaak. Af en toe kunnen we dan weer eens terugdenken aan die oudejaarsavond toen een spontaan idee zo’n geweldige uitwerking had!’.