Voor de Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers is er ook dit jaar weer een stemwijzer beschikbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. De stemwijzer bestaat uit 30 stellingen. De standpunten gaan onder andere over woningbouw, cameratoezicht, evenementen en de uitgaven voor jeugdzorg.

Er doen dit jaar 11 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. CDA, ChristenUnie, SGP, GemeenteBelangen, Hart Voor Katwijk, DURF, VVD, PvdA, D66, KiesKatwijk en Jezus Leeft hebben allemaal aan de Stemwijzer meegewerkt.

Elke stelling is te beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De politieke partijen in Katwijk hebben zelf een toelichting gegeven op hun standpunten.

In 2018 werd er in Katwijk voor het eerst gebruik gemaakt van de Stemwijzer. De Stemwijzer is toen 24.000 keer ingevuld.

Burgemeester Cornelis Visser: ‘Bij verkiezingen helpt het als u als kiezer snel een idee krijgt wat de partijen willen realiseren. StemWijzer biedt daarvoor een handreiking. Maak er gebruik van en ga stemmen op 16 maart’.

Vul hier de Stemwijzer in