De Katwijkse Nadine de Koning is genomineerd voor de verkiezing ‘Sociaal Werker van het Jaar 2022’. Een vakjury heeft de sociaal werker van het Welzijnskwartier samen met twee andere sociaal werkers uitgekozen. De Koning werd maandag verrast met haar nominatie.

De Katwijkse speelde een belangrijke rol bij het project Shitzooi, een innovatief lesprogramma over sexting. Het project won in 2019 de Hein Roethof Prijs. In dat jaar werd De Koning ook verkozen tot Vrouwe van Katwijk.

“Nadine is een echte inspirator”, vertelt Gwen Spies, directeur van Welzijnskwartier. ‘Al onze sociaal werkers zijn bevlogen, maar Nadine zit in de overtreffende trap als het gaat om jongeren verder brengen. Het is geweldig dat ze genomineerd is. Ze kan hiermee laten zien wat ze doet en hoe sociaal werk een vak is dat om vakmanschap vraagt.’

De sociaal werker vindt het zelf erg bijzonder dat ze is genomineerd. De Koning: ”Ik zie het als een avontuur waarbij preventie en investeren in jeugd mijn speerpunten zijn. Alle leefgebieden van jongeren moeten aangepakt worden en belangrijk daarin is aansluiting bij het onderwijs. We moeten niet bezuinigen op jeugd, maar er juist in investeren”.

De verkiezing is een initiatief van Sociaal Werk werkt! De organisatie organiseert de verkiezing om het cruciale vak van sociaal werker meer bekendheid geven. De winnaar wordt bepaalt door de jury en door online stemmers en de aanwezigen op het Jaarcongres op 18 mei 2022.

De kersverse Sociaal Werker van het Jaar krijgt prijzen en ondersteuning om een of enkele eigen projecten een extra impuls te geven. Daarnaast spant de winnaar zich als ambassadeur in om sociaal werk extra onder de aandacht te brengen, daarbij ondersteund door Sociaal Werk werkt! Ook de genomineerden vallen in de prijzen en vervullen een ambassadeursrol.