Het fietsverbod in het centrum van Katwijk aan Zee is nog maar een paar dagen oud, maar GemeenteBelangen wil nu al dat GOA’s meer gaan ingrijpen. De partij wil dat er bij het fietsverbod meer wordt gehandhaafd. ‘Een fietsverbod is pas compleet als de gemeente goed handhaaft, zodat de pakkans groot is. Daarvoor is regelmatige controle nodig door de gemeentelijke opsporingsambtenaren (GOA’s).’

In het winkelgebied van Katwijk aan Zee is het op zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur verboden om te fietsen. Het verbod geldt alleen op zaterdagen.

De gemeente wil met het fietsverbod het winkelgebied veiliger en aantrekkelijker maken voor bezoekers. Uit een evaluatie van de herinrichting van het centrum bleek dat bezoekers en ondernemers niet altijd blij zijn met de fietsers in het gebied.

GemeenteBelangen noemt de Hoftuin in Rijnsburg als voorbeeld. Volgens de fractie fietsen daar nog altijd veel mensen door het winkelcentrum. ‘Want een fietsverbod zonder handhaving, is als een brandweer zonder water’, laat de partij weten.

GemeenteBelangen wil dat het college van burgemeester en wethouders voor meer handhaving gaat zorgen bij alle gebieden met een fietsverbod.